Krabju nūjiņu “Raffaello” Jaunajam gadam

Meklējat ātru un vieglu uzkodu recepti, kas neprasīs daudz laika virtuvē? “Krabju nūjiņu rafaello” ir lielisks risinājums! Pazīstamu produktu kombinācija negaidītā formātā un maigums katrā bumbiņā.

Šajā uzkodā divas no sastāvdaļām ir krabju nūjiņas un vārīta ola, bet ir vēl vairākas būtiskas sastāvdaļas kas veido kopīgo garšu kombināciju. Krabju nūjiņām ir maiga, nedaudz sāļa garša, kas lieliski kontrastē un harmonē ar olas neitrālo, krēmīgo garšu. Olas sniedz mīkstu un viegli gaisīgu tekstūru, savukārt krabju nūjiņas piešķir vieglu košļājamību, radot patīkamu kontrastu.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Interesants triks, kā ātri un nevainojami izmazgāt plastmasas pudeles

Pagatavošanas metode

Kā jau teicu – uzkodas galvenā sastāvdaļa, protams, ir krabju nūjiņas. Tos sarīvē uz smalkas rīves un pārber bļodā, bet 1/3 krabju nūjiņu (100 g) atstāj apkaisīšanai. Krabju nūjiņu sāļā un nedaudz jūras garša atsvaidzina ēdienu, piešķirot tam unikālu akcentu.

Tās var sagriezt ar nazi nelielos gabaliņos, taču ir svarīgi, lai tie būtu pietiekami mazi.

Tad sarīvē  trīs cieti vārītas olas. Pievieno kausētu sieru. Var eksperimentēt ar dažādiem siera veidiem, lai katru reizi iegūtu nedaudz atšķirīgu garšu.

Krabju nūjiņas pārlej ar sieru un olām, pievieno sāli pēc garšas, 1-2 ķiploka daiviņas, kas izspiestas caur presi, un majonēzi. To var aizstāt ar skābo krējumu vai klasisko jogurtu.

Apviļā vistas gaļu čipsos un cepeškrāsnī: Ideāla uzkoda Ziemassvētkiem, Jaungada galdam

Mērci pievieno pa druskai, līdz masa kļūst pietiekami lipīga, lai viegli veidotu bumbiņas. Tā nedrīkst būt pārāk šķidra.

Tālāk seko būtiskākais solis!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment